Afkicken van tv

Ik was al wat minder aan het internetten (dus ook minder aan het bloggen), en nu heb ik een nieuwe stap gezet in het consuminderen: ik stop met tv kijken. Wat ik in plaats daarvan met mijn avonden ga doen weet ik nog niet. Vaak ben ik door gezondheidsperikelen te moe om iets actiefs te gaan doen. Ik overweeg luisterboeken aan te schaffen om toch een passieve tijdpassering in huis te hebben. En verder is vroeg gaan slapen ook altijd nog een optie.

Ik heb net telefonisch m’n tv-abonnement opgezegd, en ben onverwacht opgewonden over de mogelijkheden die zich plotseling voordoen, terwijl ik vóór ik de beslissing had genomen (en uitgevoerd) vooral zat te tobben of ik het wel zou volhouden en of ik het niet te erg zou vinden om niet meer te kunnen kijken naar… maar naar wat eigenlijk? Die fictieve figuren van wie ik het wel en wee volg? De zoveelste topmodelreeks? Allerlei BBC-programma’s die wel geestig zijn, maar verder toch maar loze entertainment? En dat allemaal (nu ja, behalve de BBC) ook nog met om de haverklap een stroom commerciële boodschappen? Eigenlijk best een opluchting om daar van verstoken te blijven.

Vooralsnog lijkt het een goede beslissing… al ben ik blij dat ik wel wat kan smokkelen door in het weekend bij mijn vriend een dosis Dog whisperer* op te doen.
* Onmisbaar voor allen die zich willen oefenen in een calm and assertive levenshouding.

Ziggo is opgezegd per 8 maart, dus ik kan nog een maandje aan m’n verslaving toegeven. Daarna wordt het afkicken. Ik zal hier verslag doen van mijn vorderingen op het tv-loze pad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s