Geen tv … en geen radio

Zo, de eerste weken zonder tv zitten er op. Wat bleek: ik had totaal geen afkickverschijnselen. Zonder tv is het leven een stuk aangenamer! ’s Avonds doe ik een ommetje, ik zit wat te lezen en te handwerken, luister wat naar bezielende muziek of naar een gezellig luisterboek (columns van Godfried Bomans, voor de betere ouderwetsch-huiselijke sfeer), en ga bijtijds naar bed. Dat laatste is ook iets heerlijks. Ik probeer in elk geval 9 uur in bed te liggen, waarvan ik dan zo’n 8,5 uur slaap. Heerlijk rustig en wat een hoop tijd heb je in de avond als je geen tv meer kijkt!

Behalve tv- ben ik ook radioloos. Op het moment dat ik mijn tv-abonnement opzegde, had ik nog het idee dat ik mij af en toe zou gaan vervelen, en daarom had ik me online een fraaie internetradio aangeschaft. Eigenlijk klopte dat niet helemaal met mijn voornemen om te consuminderen, maar enfin. De radio werd bezorgd, maar bleek incompleet. Ik moest hem geheel terugsturen en zou dan een complete krijgen. Maar… in plaats daarvan kreeg ik vandaag het aankoopbedrag teruggestort!
Misschien moest dat zo zijn en mag ik van nóg meer rust genieten.
Voorlopig ben ik dus ook radioloos. Mocht er een dringende internetradiowens opkomen, dan ga ik opnieuw een poging tot aanschaf doen, maar voor nu vind ik het wel best. Lekker rustig!

Tot besluit enkele leestips.

Leestip over slapen. In onze tijd is het normaal om te beknibbelen op je slaaptijd, maar doe je daar wel verstandig aan? Slaapdieven van Stanley Coren en Counting sheep van Paul Martin bieden allerlei wetenschappelijke inzichten over slapen en slaapdeprivatie, verpakt in een prettig leesbaar boekwerk. Lekker om voor het slapengaan even in te lezen. Je slaapt daarna als een roossssssszzzzzzzz.

Leestip over relaxter leven. Leve de vrijheid en Lof der luiheid, beide van Tom Hodgkinson, zijn zeer prettig leesvoer voor de ervaren en would-be luilak. Een prettig tegengif voor onze op consumptiegerichte leefstijl!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s